Kokos bloesemsuiker
Spread the love

Kokos bloemsuiker is een gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker. Dit laatste is een echte caloriebom en een belangrijke oorzaak van overgewicht.  Al diegenen die bezorgt zijn om hun voeding en hun gezondheid zoeken dan ook voortdurend naar gezonde alternatieven voor suiker. Eén daarvan die zowel lekker als gezond is, is ongetwijfeld  bloemsuiker die je de zoete smaak van geraffineerde suiker vlug doet vergeten.

Wat is kokos bloemsuiker en wat betekent deze lekkere en gezonde zoetmaker voor je gezondheid? 

Zo’n gezond en daar boven op ook nog lekker alternatief voor geraffineerde suiker is zeker niet misplaatst. Met natuurlijke suikervervangers zoals stevia, rijststroop, palmsuiker of koud geslingerde honing beschikken we over voldoende gezonde alternatieven.

Suiker belangrijke oorzaak van overgewicht

Kokos bloemsuikerSuiker en suikerrijke voeding is niet alleen ongezond. Het is ook een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan verbonden aandoeningen zoals:

 • Aderverkalking
 • Hart- en vaatziekten
 • Te veel ongezonde LDL- cholesterol
 • Verstoorde hormonen
 • Te veel vet of triglyceriden in ons bloed
 • Hoge bloeddruk
 • Slechte bloedcirculatie en doorbloeding van onze lichaamsweefsels en organen
 • Een verzwakt immuunsysteem
 • Een lage natuurlijke weerstand
 • Een hoger risico  op schimmelinfecties
 • Slechte tanden en ongezond tandvlees
 • Diabetes

Rijk aan gezonde voedingsstoffen

Zoete bekken moeten niet wanhopen. Er zijn meer dan genoeg gezonde alternatieven voor geraffineerde witte suiker. Eén ervan kokos suiker. Dat barst van alle gezonde voedingsstoffen om gezond te functioneren, meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker af te vallen.  Kokos bloemsuiker heeft ook een lage Glycemische Index (GI) wat dan weer goed is voor diabetici. Kokos bloemsuiker is puur natuur. Natuurlijke suikers zorgen voor meer en langdurige energie.

Kokos bloemsuiker biologische suiker

Kokos bloemsuikerDeze gezonde soort suiker is afkomstig uit de nectar van biologische kokos bloesem. Ongeraffineerde kokos bloemsuiker wordt haast uitsluitend geteeld in Aziatische landen, vooral in Indonesië. Landbouwers tappen de nectar van de kokosbloesem rechtstreeks van de boom, waardoor deze nog steeds kokosnoten voort brengt.

Natuurlijke zoetstof

Daarna wordt de nectar ingedikt, in vormen gegoten, afgekoeld, gehard en fijn gemalen. Deze natuurlijke zoetstof wordt dus op geen enkel ogenblik verhit of geraffineerd. Daardoor is kokos bloesemsuiker rijk is aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen van de uitgebreide B- familie en allerlei mineralen. Dat zijn dan vooral magnesium, ijzer, zink en kalium.

Kokos bloemsuiker zorgt voor constante bloedsuikerspiegel

Want bevat uitsluitend trage suikers. Die worden langzaam door het bloed opgenomen. Dat zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel zonder pieken en dalen. Op die manier komt er ook minder insuline in ons bloed. Insuline is een hormoon dat tegelijk onze vetopslag en vetverbranding regelt.  Bij ene laag insulinegehalte verbranden we meer vet en vallen we makkelijker af. Het gebruik van Kokos bloesemsuiker is voor iedereen een aanrader maar vooral voor patiënten met een verhoogde bloedsuikerspiegel of voor zij die kampen met diabetes type 2.

Gebruik kokos bloemsuiker

Kokos bloesemsuiker gebruik je makkelijk in allerlei gerechten en in dranken. Dat kan ook in gezonde tussendoortjes zoals zelf gebakken cakes en gebak, in zelf gemaakte smoothies. Kokos bloemsuiker is vrij van alle kleur- , geur- , smaak- en bewaarstoffen of de zogenaamde E- nummers. 

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.