Kokos bloemsuiker gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker

Kokos bloemsuiker gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker? Suiker en in de allereerste plaats geraffineerde witte suiker is ongezond want een caloriebom. Al diegenen die bezorgt zijn om hun voeding en hun gezondheid zoeken dan ook voortdurend naar gezonde alternatieven voor suiker. Eén daarvan die zowel lekker als gezond is, is ongetwijfeld kokos bloemsuiker die je de zoete smaak van geraffineerde suiker vlug zal doen vergeten. Wat is kokos bloemsuiker en wat betekent deze lekkere en gezonde zoetmaker voor je gezondheid?Kokos bloemsuikerZo’n gezond en daar bovenop ook nog lekker alternatief voor geraffineerde suiker is zeker niet misplaatst.Met suikervervangers als stevia, rijststroop, palmsuiker of koud geslingerde honing beschikken we over voldoende vervangers maar hun smaak laat dikwijls veel te wensen over. Suiker en suikerrijke voeding is niet alleen ongezond, maar één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas. Naast levensbedreigende hart- en vaatziekte, is suiker ook verantwoordelijk voor diabetes, hoge bloeddruk, verstoorde hormonen, een verzwakt immuunsysteem, een groter risico op allerlei schimmelinfecties en voor het ontstaan van kanker. Het witte goedje is ook oorzaak nummer één van slechte tanden en pijnlijke aandoeningen van je tandvlees. Zijn dat nog niet voldoende redenen om vandaag nog suikervrij te eten?

Kokos bloemsuiker

Zoete bekken moeten bij dit alles niet wanhopen. Er zijn inderdaad meer dan voldoende gezonden lekkere alternatieven voor suiker. Eén ervan is kokos bloesemsuiker, dat barst van allerlei gezonde voedingsstoffen en bovendien een opvallend lage Glycemische Index (GI) kan voorleggen. Kokos bloemsuiker bestaat dan ook uitsluitend uit natuurlijke suikers die er voor zorgen dat je veel langer over de nodige energie kunt beschikken om goed te kunnen functioneren.

Kokos bloemsuiker biologische suiker

Deze kokos bloemsuiker kan heel wat adelbrieven voorleggen. Het wordt niet voor niets geproduceerd uit de nectar van biologische kokos bloesem. Ongeraffineerde kokos bloemsuiker wordt haast uitsluitend geteeld in Aziatische landen, vooral in Indonesië. Landbouwers tappen de nectar van de kokosbloesem rechtstreeks van de boom, waardoor deze nog steeds kokosnoten voort brengt. Na het aftappen van de nectar wordt deze eerst ingedikt en in vormen gegoten. De kokos bloemsuiker wordt dan verder afgekoeld, gehard en tot slot fijn gemalen. Deze gezonde zoetstof wordt dus op geen enkel ogenblik verhit of geraffineerd. Dat zorgt er voor dat kokos bloesemsuiker rijk is aan gezonde voedingsstoffen, zoals verschillende vitaminen van de uitgebreide B- familie en allerlei mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium.

Kokos bloemsuiker zorgt voor constante bloedsuikerspiegel

Kokos bloemsuiker bezit uitsluitend trage suikers. Dat wil zeggen dat ze langzaam door je bloedbaan worden opgenomen, waardoor je bloedsuikerspiegel nagenoeg constant blijft en geen pieken en dalen kent zoals bij de consumptie van geraffineerde suiker het geval is. Kokosbloesemsuiker kan daardoor ook een gezond alternatief zijn voor zij die kampen met een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type 2.

  • Gebruik: door al deze kwaliteiten kun je kokos bloesemsuiker gebruiken in allerlei gerechten en in dranken, maar ook in gezonde tussendoortjes zoals rauw cakes en gebak, en zelfs in gezonde groene smoothies als je geen fan bent van de smaak van groene bladgroenten
  • Gezonde tip: omdat kokos bloesemsuiker onbewerkt en niet verhit werd past het perfect in het raw food dieet
  • Vrij van alle scheikundige afvalstoffen: kokos bloemsuiker is vrij van alle kleur- en smaakstoffen en bevat geen bewaarmiddelen

Overweeg jij ook suikervrij te gaan eten? Met dit eenvoudige ‘Stappenplan voor een leven zonder suiker’ is dat kinderspel!

2017-10-14T11:48:31+00:00

About the Author:

Avatar

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.