Stoppen met suiker eten
Spread the love

Hoe leer je suikervrij eten? Suiker is een van de belangrijkste oorzaken van  overgewicht en van diabetes. Het is dus belangrijk gezond, natuurlijk en suikervrij te eten. Dat is voor velen erg moeilijk. Ze zijn namelijk verslaafd aan suiker en dat ondermijnd ook hun gezondheid.  

Kortom, hoe leer je suikervrij eten?


Hallo, mijn naam is Sharon Numan en jarenlang had ik last van hoofdpijn. Ik had zelfs elke dag hoofdpijn en leefde op paracetamol. Mijn ochtendritueel was simpel. Ik werd wakker, nam zo snel ik kon twee paracetamol en bleef nog even in bed liggen tot die hoofdpijn wat zakte. Een kwartier later begon mijn echte ochtend dan, zoals bij elk ander.Hoe leer je suikervrij eten?

De ene dag vulde ik de paracetamol aan gedurende de dag, op mijn betere dagen was dat iets minder. Zonder die paracetamol werd de hoofdpijn snel zo erg dat ik niks meer kon, tot overgeven toe. Dus zo ging dat dan, dag in, dag uit, ja, elke dag. Niet normaal toch?

Hoe leer je suikervrij eten: tips van een vriendin

De gouden tip die zij gaf was: eet eens suikervrij, het helpt bij sommigen. Dat deed ik, en ook al was het een zoektocht, wat eet ik wel, wat eet ik niet, ik was vastberaden. Ik moest en zou die hoofdpijn verslaan.De eerste week was verschrikkelijk. Ik was moe, misselijk, het voelde of ik een week lang een kater had. Hoofdpijn was aanwezig die week, o ja! Ik vroeg me af of dat wel gezond is, dat je je zo beroerd voelt.

Hoe leer je suikervrij eten: Zondigen mag

Hoe leer je suikervrij eten? Makkelijker dan je denkt! Die week later stopte dat allemaal, van de één op andere dag, inclusief de hoofdpijn. Zo abrupt ineens, geen hoofdpijn meer? Het is even wennen als je niet beter weet! Het voelde ook raar. In het begin was het nog steeds afkicken. Zodra ik iets met suiker at (soms zelfs per ongeluk), knalde de hoofdpijn er weer uit. Ik leerde heel streng te zijn! Nu weet ik dat je een herstelperiode hebt, op een gegeven moment worden die heftige reacties steeds minder, totdat je best eens een taartje kan eten op een verjaardag, zonder hoofdpijn te krijgen.

Bijwerkingen verdwijnen spontaan

Toen ik voor het eerst geconfronteerd werd met de lijst aan gevolgen van geraffineerde suiker, vond ik het gek. Dat moeten toch meer mensen weten? Hoe kan dat ons mensheid ontgaan? Of heb ik soms altijd mijn oogkleppen op gehad?

Ik was blij toen ik erachter kwam dat mijn hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon. Daarbij voelde ik me zo goed. Lekker energiek, vrolijk en ik ontdekte ook nog eens een nieuwe hobby: koken! Ik at ook minder gedurende de dag, ik had genoeg aan minder. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld!! Toen vroeg ik me toch weer af…. Waarom weten mensen dat niet?


Ik voelde mij energieker én kilo’s lichter!

Hoe leer je suikervrij eten? Al was mijn gewicht niet de reden om suikervrij te gaan eten, was ik verbaasd wat het suikervrij eten deed.Omdat ik gewoon at hoeveel ik wilde eten, zonder dat ik honger had, verwachtte ik niet dat ik zou afvallen. Maar dat gebeurde wel. Niet echt snel, maar na een maand begon het gewichtsverlies en dat sukkelde zo´n 10 maanden door, tot ik op mijn huidige gewicht kwam. Het stopte vanzelf, ik kon mijn eetpatroon gewoon doorzetten.

Hoe leer je suikervrij eten: Ik zie er ook gezonder uit

Daarbij kreeg ik nog gratis een extra portie energie en vrolijkheid. Ik voel me goed. Zonder minder te eten verloor ik zomaar 10 kilo, terwijl ik niet echt dik was. Mijn haar, huid en nagels zien er beter uit. Het is een lang proces en nog steeds kom ik kleine dingetjes tegen die nu veel beter, gezonder zijn dan ‘toen’. Echt leuk!

In mijn omgeving merkte ik dat zo’n zelfde voedingspatroon bij andere mensen weer andere effecten had. Dag slapeloosheid, dag stemmingswisselingen, dag extreme vermoeidheid, dag astma, dag stress, dag suikerverslaving, dag eetverslaving, dag buikpijn/darmklachten, en ja, dag overgewicht. Geweldig toch?

Hoe leer je suikervrij eten: De belangrijkste voordelen 

Hoe leer je suikervrij eten?

 • Veel meer energie
 • Snel afvallen 
 • Meer opgeslagen vet verbranden
 • Grotere spiermassa
 • Stabiele bloedsuikerspiegel
 • Gezond eetpatroon
 • Jonge, strakke en stralende huid
 • Goede mondhygiëne
 • Meer natuurlijke weerstand
 • Mooier en gezonder haar
 • Goede spijsvertering en gezonde darmflora
 • De juiste bloeddruk
 • Gezond haar en nagels
 • Minder trek in zoet 
 • Natuurlijk en gezond eten
 • Minder stemmingswisselingen en beter humeur 


 

Dit is wat deelnemers ervaren na 40 dagen zonder Suiker

Hoe leer je suikervrij eten? De cursus “40 dagen zonder Suiker” is reeds gevolgd door meer dan 1.000 deelnemers. Enorm trots ben ik dan ook op het succes van deze cursus, maar nog trotser op alle behaalde resultaten van de deelnemers die gingen eten zonder suiker! Met verschillende beweegredenen begonnen ze aan hun 40 dagen zonder. De een om het zoveelste in hun ogen nieuwe dieet te proberen, de ander omdat het weglaten van 1 ingrediënt wel heel aantrekkelijk en makkelijk klonk (kwamen bedrogen uit) en weer een ander om van de (soms vage) klachten af te komen zoals hoofdpijn, buikpijn, wisselende suikerspiegel, vermoeidheid, slecht humeur en noem maar op. Eten zonder suiker veranderde hun leven!

Hoe leer je suikervrij eten: Mijn trek in koekjes is verdwenen

Hoe leer je suikervrij eten?

Omdat ik vermoeidheidsklachten en darmklachten had ben ik gestart met 40 dagen zonder Suiker. Ik vond het een leerzame cursus met leuke recepten en door de regelmatige e-mails, blijf je je er goed bewust van. Ik merk eigenlijk vrij weinig verschil qua vermoeidheid. Wel is mijn continue trek in koekjes verdwenen, toch heb ik nog wel regelmatig trek in een tussendoortje. Nu pak ik alleen een gezonde snack! Daarnaast heb ik een iets minder opgeblazen gevoel in mijn darmen.

Ariënne, 39 jaar uit Hank

Met vallen en opstaan lukt het om suikervrij te eten

Hoe leer je suikervrij eten?

Ik heb enorm veel geleerd van deze cursus en sommige dingen waren echt dingen die ik helemaal niet wist, denk aan de hoofdpijn.

Ik heb niet alles kunnen volhouden, met vallen en opstaan lukt het om steeds meer suikervrij te eten. Geheel suikervrij is best moeilijk omdat in heel veel producten toch nog minimaal suiker zit. Kortom het blijft een proces wat nog steeds volop bezig is, maar ik merk wel degelijk verschil. En zeker als je een keertje gaat uit eten, je voelt je niet zo prettig als dat je normaal thuis eet, opgeblazen gevoel, zwaar op de maag. Ook begin ik de natuurlijk suikers beter te proeven en het bereiden van eten is ook steeds meer vers.

Ik vond en vind het enorm leerzaam. Ook de besloten Facebook groep is een aanrader. Deze geeft je veel tips en je motiveert elkaar.

Katrien, 52 jaar uit Deurne:

Hoe eten zonder suiker: makkelijker vol te houden dan gedacht

Hoe leer je suikervrij eten?Waarom en hoe leer je suikervrij eten? Mijn doel was om van mijn suiker verslaving af te komen: altijd de behoefte aan zoet, iets lekkers, snoep, hap uit de chocolade pasta. Ik wilde er van af, niet meer afhankelijk van zijn. Mezelf beter in mijn vel voelen en zitten: paar kilo kwijt raken en niet steeds die energie dips.

Ik heb de cursus zeer makkelijk volgehouden, tegen alle verwachtingen in voordat ik ging starten. Ik dacht echt dat ik dit niet zou volhouden. Maar het ging vanaf dag twee direct goed. Vooral omdat ik goede alternatieven voor handen had (smoothies / fruit, suikervrije koeken van de biologische winkel).

Korte aanpassing

In begin is het erg lastig om te zoeken wat je wel en niet mag, maar dit is twee keer goed uitzoeken en daarna grijp je eenvoudig naar deze producten die standaard zijn geworden in je eet- en gebruikspatroon.

Ik vond de cursus leerzaam en heb meer geleerd dan ik dacht van te voren. Ook positief en motiverend is dat je frequent e-mail krijgt en recepten. De besloten Facebook groep met tips van anderen vond en vind ik leuk te volgen.

Verschil na 40 dagen: geen dips meer, iets aan kilo’s kwijt geraak (3) en heb een ander eetpatroon mijzelf eigen gemaakt. Dit gaat ook gewoon door op dag 41, 42 43, etc., etc!

Marije, 38 jaar uit Middelburg

Fijn om dit met elkaar op Facebook te kunnen delen

Hoe leer je suikervrij eten?

Mijn voornaamste reden om te starten was om van de cola af te komen, en beheerster met suiker omgaan. De cursus zit goed in elkaar, complimenten! veel geleerd, en het is een goede stok achter de deur.

Na 40 dagen voel ik mij uitgeruster (‘s avonds later naar bed, ‘s morgens fitter op). En voel me gezonder.

Fantastisch initiatief! Fijn dat het up to date is en blijft. De Facebook pagina zorgt hier ook voor. Uiteindelijk ben je opzoek naar alternatieven qua voeding, het is fijn dat je dit met elkaar op Facebook kunt delen.

Anika, 34 jaar uit Broek op Langedijk

Last van ontwenningsverschijnselen

Ik ben gestart doordat ik me meer ging verdiepen in het hoe en wat betreft geraffineerde suikers. Ben daar enorm van geschrokken en toen zijn mijn ogen geopend. Het is voor mij belangrijk om mijn lichaam te respecteren en goed te verzorgen. Ik ben geen enorme gezondheidsfreak, maar vind het wel van belang mijn lichaam van goede brandstof te voorzien. Dat scheelt enorm en geeft me meer energie.

Lekker en gezond eten zonder suiker

Ik heb de 40 dagen prima kunnen volhouden. De eerste week was moeilijker. Heb echt last gehad van ontwenningsverschijnselen. Des te meer bewijs dat suikers verslavend zijn. De laatste week was ik met vakantie en heb ik waar mogelijk me gehouden aan het dieet. Helaas is niet in ieder hotel bij het ontbijtbuffet, yoghurt zonder suiker beschikbaar, voor bij de muesli. Voor de rest kun je prima om de geraffineerde suikers heen, ook in het buitenland.

Gezond leven zonder suiker

Ik vond het een leuke cursus. Doordat je bijna dagelijks een e-mail krijgt, ben je er een maand lang, echt actief mee bezig en groeit het besef van gezonder leven. Ik vond het fijn om stukken te lezen en de films te zien van Food Matters en Food Inc. Ben ook lid van de groep op Facebook en dat geeft een extra dimensie aan je gezondere levensstijl.

Gezond eten zonder suiker is natuurlijk eten

Na de cursus voel ik me fit en beter in mijn vel dan ooit tevoren. Ik slaap beter en heb meer energie met minder voedsel. Ik heb wel gemerkt dat het voor mijn lichaam fijner is om meer dan 3x per dag een klein hapje te eten. Op mijn werk is dat onhandig en ik ben dan voor tussen de middag over gegaan op Oberlander brood. Daar zit slechts 25% gist in. Verder geniet ik enorm van de diversiteit aan noten en gedroogd fruit. Dat smaakt zo lekker. De zaken waar geraffineerde suikers in zitten, vind ik nu echt veel te zoet en niet lekker.

Machteld, 38 jaar uit Almere

Vermoeidheid is verdwenen minder last van migraine

Voor de start was ik voornamelijk erg benieuwd naar welke positieve effecten het zou hebben op mijn gezondheid. Je denkt gezond en suiker arm te leven, maar dat blijkt niet het geval…

Het was ontzettend makkelijk om het 40 dagen vol te houden! Het soms even zoeken naar de juiste voedingsproducten, maar daarin vind je al snel een weg. Het is een top-cursus! Het mooie is dat je regelmatig per mail weer wat nieuw stof tot nadenken krijgt en je op die manier ook ècht leert hoe je met je voeding om moet gaan. Het is geen voorgeschreven dieet wat je volgen moet en het daarna verder zelf moet uitzoeken.

Weg vermoediheid

Na 40 dagen zonder Suiker voel ik me fantastisch! Vermoeidheid is zo goed als verdwenen en heb ook minder last van migraine. Daarnaast zien ook mijn huid en haar er beter uit. Tevens is gebleken dat (geraffineerde) suikers niet van essentieel belang zijn bij (top)sport, zoals soms weleens wordt beweerd. De cursus heb ik gevolgd tijdens mijn voorbereiding op de 60 van Texel (60 km hardlopen) en heb vervolgens die missie op 2e Paasdag ’13 met succes (bijna) suikervrij volbracht!

Jolanda, 41 jaar uit Utrecht

Suikervrij eten

De voornaamste reden dat ik ben gestart is omdat ik last van mijn darmen had. Op advies van een orthomoleculair arts wilde ik suikervrij gaan eten. Ik heb gedurende de cursus wel een keer gezondigd, maar over het algemeen ging het heel goed en heb ik het volgehouden.

Ik voelde me gesteund door de cursus en ik vond de informatie zeer interessant en behulpzaam. Mijn darmen zijn nu rustiger en ik heb meer energie. En ik ben 4 kilo afgevallen. Dat was niet de reden, maar ik ben er wel heel blij mee! 40 dagen zonder Suiker is een hele leuke, complete cursus!

Mieke, 29 jaar uit Eindhoven

Vier kilo slanker

Ik ben gestart om af te vallen en me weer fit te voelen. Eigenlijk ben ik een ochtendmens, maar kon de laatste tijd weer slecht uit mijn bed komen en ook voelde ik me op de dag niet zo fit. En niet te vergeten om van die enorm suikerspiegel wisselingen af te komen waardoor lijnen bijna onmogelijk was.

Het volhouden ging eigenlijk heel goed. Ik had geen problemen om niet te snoepen. In het begin van de cursus waren we een weekendje weg in Middelburg en zaten we met onze bed & breakfast vlak naast een heel uitgebreide biologische winkel.Daar heb ik goede pasta ingekocht en suikervrije lovechock chocolade en pindakaas. Dat bevalt allemaal heel goed. Ik probeerde enkele recepten zoals kip met noedels en de spaghetti, heerlijk! Gezond eten vraagt enige anapassing maar is makkelijker dan de meesten deken. En zeker de moeite waard.

De cursus is heel goed bevallen. Iedere keer weer nieuwe informatie en recepten die je dan met plezier leest. Dat is net goed te doen in de hectiek van de dagelijks beslommeringen. Nog genoeg recepten om uit te proberen. Ben blij dat ik me heb ingeschreven!

Vier kilo slanker en veel fitter

Ik ben 4 kilo slanker en nu op een prima gewicht en voel me een heel stuk fitter. Het is ook een heerlijk licht gevoel met sporten. Het voelt ontzettend goed om de controle terug te hebben over mijn gewicht want ik was het bijna vergeten maar ik had super veel last van dat ‘moeten eten’ en wel ‘nu’ omdat mijn lichaam daarom vroeg. Dat zijn dan geen eetbuien maar een naar gevoel in mijn lichaam veroorzaakt door een wisselende suikerspiegel. En dat is nu zo goed als onder controle.

Miranda, 42 jaar uit Spijkenisse

Veertig dagen zonder Suiker

Suikervrij eten

 • Wat zijn goede suikers en wat zijn slechte suikers
 • Het hoe en waarom geraffineerde suiker slecht is en natuurlijke suiker in bijvoorbeeld groente en fruit goed is.
 • Waar zit geraffineerde suiker eigenlijk allemaal in?
 • In welke producten zit die geraffineerde suikerhoe weet je of het erin zit, hoe kun je dat gemakkelijk terug vinden op het etiket.

Suiker liefde

 • Hoe je van suikerverslaving afkomt
 • Alles over verslaafd zijn aan suikerhoe je dat herkent en welke gevolgen het heeft en wat er gebeurt wanneer je stopt met het eten van suiker, welke afkickverschijnselen je kunt ervaren.
 • Waarom je geen witte meel producten moet eten
 • Waarom witte meel producten dezelfde werking hebben als geraffineerde suiker en welke producten wel verstandig zijn om te eten.

Hoe leer je suikervrij eten en drinken?

eten zonder suiker

 • Welke risico’s suiker heeft op je gezondheid
 • Alles over ziektes gerelateerd aan suiker, zoals hoofdpijn, maar ook vermoeidheid, lusteloosheid, slechte huid.
 • Hoe je kunt afvallen zonder suiker
 • Over diëten en waarom die niet werken. Waarom je dik kunt worden van suiker en hoe het afvalproces verloopt wanneer je stopt met het eten van suiker.

Gezonde suikervervangers

Natuurlijke suikervervangers

 •  Welke natuurlijke suikervervangers goed zijn
 • Beschrijving vaalle bekende suikervervangers, waar je ze kunt vinden en waar je ze voor kunt gebruiken.
 •  Waarom je chemische zoetstoffen moet vermijden!
 •  Waarom chemische zoetstoffen géén goede vervanging zijn voor suiker.

Suikervrij drinken

 • Wat je kan drinken zonder suiker
 • Over frisdrank, vruchtendranken en dat soort dingen!
 • Hoe je suikervrije producten kunt vinden in de supermarkt

Hoe leef je suikervrij eten? Met het 40 Dagen Programma

   • In 40 dagen leer je alles over de risico’s van suiker en de voordelen van leven zonder suiker
   • Je ontvangt een suikervrij boodschappenlijstje om direct de juiste spullen in huis te halen
   • Elke week ontvang je van ons 2 x een e-mail met motiverende tips en adviezen
   • Je krijgt toegang tot de speciale cursus website www.40dagenzondersuiker.nl
   • 2 x per week staat er een nieuw programma onderdeel voor je klaar
   • Je ontvangt bij elk cursusdeel recepten, opdrachten en praktische tips
   • In de speciale besloten Facebook groep van “40 dagen zonder Suiker” kun je contact maken met andere deelnemers, ervaringen delen én elkaar vragen stellen!
   • Aan het eind van de cursus ontvang je alle informatie in een mooi e- book t.w.v. €17,95 als naslagwerk.
   • Na 40 dagen zal je je fitter en energieker voelen, weet je wat de voordelen zijn van suikervrij eten en ben je in staat zelfstandig het eetpatroon door te zetten

De 5 voordelen van deze Online Cursus

    • Een e-cursus is een online cursus met lessen die je per e-mail worden toegestuurd.De voordelen van een online cursus
     • Je kunt nieuwe kennis tot je nemen vanaf elke plek die jij maar wilt. Je hebt alleen een computer of tablet nodig.
     • Elke week ontvang je per e-mail een bericht dat je nieuwe programma klaar staat. Zo blijft je aandacht er bij!
     • De e-cursus is na bestelling direct te volgen en start de volgende dag.
     • Bespaart tijd! Je hoeft nergens naar toe te gaan en volgt de cursus vanuit je eigen vertrouwde omgeving

 

Facebook Community

Tijdens de cursus “40 dagen zonder Suiker” kun jij samen met andere deelnemers ervaren wat een levensstijl zonder suiker met jou doet! Het voordeel van starten met een grote groep is dat je veel steun aan elkaar kunt hebben en elkaar kunt motiveren én eventueel adviseren.

Nu tijdelijk Speciale Bonussen voor snelle beslissers!

Je ontvangt nu bij de cursus “40 dagen zonder Suiker” tijdelijk de volgende extra’s;

E-book 40 dagen zonder Suiker

BONUS 1

E-book “40 dagen zonder Suiker” t.w.v. €17,95

Aan het eind van de cursus ontvang je alle informatie in een mooi e- book t.w.v. €17,95 als naslagwerk.

Alle informatie uit de cursus kun je terug vinden in het “40 dagen zonder Suiker” e- book. Dat is handig als je eens iets wilt opzoeken of bij het boodschappen doen of het samenstellen van een suikervrije maaltijd.

In het boek staan recepten, handige overzichten van suikervervangers en suikervrije producten. Heel handig om te hebben dus!

BONUS 2

 • E- book “35 Creatieve Recepten met Wintergroenten t.w.v. €14,95

Lekkere recepten, gemakkelijk te maken, met de lekkerste groente en fruit die de winter kent! In het boek 35 Creatieve Recepten met Wintergroenten staan per wintergroente een aantal heerlijke recepten. Variërend van soepen tot salades, bijgerechten, hoofdmaaltijden, hartigetaarten en muffins.

Hoe suikervrij eten: zeker niet saai en smaakloos

De recepten zijn suikervrij en zuivelvrij, met zoveel mogelijk natuurlijke producten. Gewoon omdat puur natuur het lekkerste is! Ontdekt zelf dat wintergroenten niet oubollig zijn en zeker niet saai of vies en kijk in de herfst al uit naar kool, knollen, wortelsoorten en bieten! Maak een van de 35 heerlijke recepten met o.a. boerenkool, knolselder, witlof, rode bieten, pompoen en schorseneren. Daarom speciaal voor jou! Het e- book “35 Creatieve Recepten met Wintergroenten” t.w.v. €14,95 als bonus bij deze cursus.

BONUS 3Overheerlijke Suikervrije Smul Recepten

E- book met 10 Overheerlijke Suikervrije Smul Recepten t.w.v. €7,95

Leven zonder suiker is niet saai! Wat denk je van Walnoot muffins met honing, chocoladetruffels met rozijnen, frambozen muffins met vanille, rozijnenballen, short bread, pindakaas koekjes met chocolade, rozijnencake, chocolade/vanillecake, ontbijtkoek muffins met havermout en kruidige wortel/dadel muffins én allemaal zonder suiker!

Gezond het nieuwe jaar in

Jij wil toch ook gezond en vol energie het nieuwe jaar in? Dat kan perfect metzo leer je suikervrij eten’voor extra weerstand en energie! 


Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights