
Kunstmatige zoetstoffen zoals worden vooral gebruikt door diabetici voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Toch zijn deze zoetstoffen ook niet zonder gevaar. Vaak zijn ze even ongezond als suiker. Wetenschappers zijn dan ook constant op zoek naar nieuwe suikers om deze kunstmatige zoetstoffen te vervangen. Met succes, want met kojibiose is nu nieuwe soort suiker van een lange reeks ontwikkeld. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe soort suiker op erg korte tijd zowel de klassieke soort suiker als de kunstmatige zoetstoffen zal vervangen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de vele diabetici maar voor iedereen die gezonder wilt eten en leven. Kojibiose is als nieuwe soort suiker zelfs in staat om ernstige aandoeningen zoals diabetes, kanker en de ziekte van crohn te voorkomen.
Maar wat kan kojibiose nog voor je gezondheid betekenen?
Het waren wetenschappers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent die eerder een enzym ontwikkelden dat een nieuwe en gezonde soort suiker produceert die onze omstreden kunstmatige zoetstoffen moet vervangen. Die nieuwe soort suiker bevat weinig of geen calorieën en stimuleert de groei en de activiteit van gezonde darmbacteriën. Hun werking is perfect vergelijkbaar met prebiotica en ongevaarlijk voor onze tanden. Dat is bijzonder goed nieuws voor ons allemaal, maar vooral voor het sterk groeiend aantal personen met diabetes type II en overgewicht.
Kojibiose perfecte vervanger van kunstmatige zoetstoffen
Nu staat deze nieuwe soort suiker op punt zodat deze binnenkort kunstmatige zoetstoffen zoals sucrose en fructose. Kojibiose proeft zoet en heeft toch weinig calorieën aan boord. Deze nieuwe soort suiker is zelfs niet slecht voor je tanden en zelfs gezond voor je darmen en darmflora.
Diabetes en ziekte van Crohn voorkomen
Prebiotica zijn voor de gezondheid van je darmen en darmflora even belangrijk als probiotica. Met voldoende pro- en probiotica kun je zelfs ernstige aandoeningen zoals diabetes, kanker en ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn voorkomen. Tot hiertoe bestaan slechts weinig prebiotica die zoet smaken en dus als vervanger van suiker kunnen dienen. Daar komt met kojibiose en andere nieuwe soorten suikers nu eindelijk verandering in.
Kunstmatige zoetstoffen vervangen: Nog voordelen van kojibiose
Kojibiose heeft als nieuwe en gezondere soort suiker nog meer voordelen in petto. De resultaten van de recente en grootschalige onderzoeken van de Gentse wetenschappers leerden ons dat kojibiose niet verteerd wordt in onze mond en maag. Zelfs in erg beperkte mate in onze dunne darm. Kojibiose is daardoor een tand- en darmvriendelijke soort nieuwe suiker met opvallend lage glycemische index. Kojibiose bereikt bijna volledig je dikke darm. Zo is hun werking best vergelijkbaar met voedingsvezels. Kojibiose zorgt zo voor een meer stabiele zo bloedsuikerspiegel. Kojibiose is:
- Voorkomt ernstige aandoeningen zoals overgewicht, diabetes en de ziekte van crohn
- Zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel
- Caloriearm
- Is een gezond prebiotica
- Zorgt voor gezonde darmen en een gezonde darmflora
- Verbetert je spijsvertering
- Tandvriendelijk
- Heeft een lage glycemische index
- Bereikt intact je dikke darm
- Werking is vergelijkbaar met voedingsvezels
- Gezonde vervanger voor kunstmatige zoetstoffen
Waar is kojibiose verkrijgbaar?
Het onderzoek naar de vele mogelijkheden van kojibiose is volop aan de gang. Wetenschappers zijn zo van de vele gezondheidsvoordelen van dit soort suiker van de nieuwe generatie overtuigd dat het binnenkort in de betere natuur- en bioshops en zelfs in je supermarkt verkrijgbaar is. Maar niet eerst voor het officieel door de Europese Commissie is goedgekeurd. Een eerste voedingsproduct product waarin het zal verwerkt worden is chocolade.
Gebruik kojibiose
Kojibiose is ook geschikt om te bakken. Wetenschappers toonden dit aan met het bakken van een heerlijke en vooral gezonde cake.