Kunstmatige zoetstoffen
Spread the love

Kunstmatige zoetstoffen zoals worden vooral gebruikt door diabetici voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Toch zijn deze zoetstoffen ook niet zonder gevaar. Vaak zijn ze even ongezond als suiker. Wetenschappers zijn dan ook constant op zoek naar nieuwe suikers om deze kunstmatige zoetstoffen te vervangen. Met succes, want met kojibiose is nu nieuwe soort suiker van een lange reeks ontwikkeld. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe soort suiker op erg korte tijd zowel de klassieke soort suiker als de kunstmatige zoetstoffen zal vervangen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de vele diabetici maar voor iedereen die gezonder wilt eten en leven. Kojibiose is als nieuwe soort suiker zelfs in staat om ernstige aandoeningen zoals diabetes, kanker en de ziekte van crohn te voorkomen.  

Maar wat kan kojibiose nog voor je gezondheid betekenen?

Het waren wetenschappers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent die eerder een enzym ontwikkelden dat een nieuwe en gezonde soort suiker produceert die onze omstreden kunstmatige zoetstoffen moet vervangen. Die nieuwe soort suiker bevat weinig of geen calorieën en stimuleert de groei en de activiteit van gezonde darmbacteriën. Hun werking is perfect vergelijkbaar met prebiotica en ongevaarlijk voor onze tanden. Dat is bijzonder goed nieuws voor ons allemaal, maar vooral voor het sterk groeiend aantal personen met diabetes type II en overgewicht.

Kojibiose heeft als nieuwe en gezondere soort suiker nog meer voordelen in petto. De resultaten van de recente en grootschalige onderzoeken van de Gentse wetenschappers leerden ons dat kojibiose niet verteerd wordt in onze mond en maag. Zelfs in erg beperkte mate in onze dunne darm. Kojibiose is daardoor een tand- en darmvriendelijke soort nieuwe suiker met opvallend lage glycemische index. Kojibiose bereikt bijna volledig je dikke darm. Zo is hun werking best vergelijkbaar met voedingsvezels. Kojibiose zorgt zo voor een meer stabiele zo bloedsuikerspiegel. Kojibiose is:

 • Voorkomt ernstige aandoeningen zoals overgewicht, diabetes en de ziekte van crohn
 • Zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel
 • Caloriearm
 • Is een gezond prebiotica
 • Zorgt voor gezonde darmen en een gezonde darmflora
 • Verbetert je spijsvertering
 • Tandvriendelijk
 • Heeft een lage glycemische index
 • Bereikt intact je dikke darm
 • Werking is vergelijkbaar met voedingsvezels
 • Gezonde vervanger voor kunstmatige zoetstoffen

Waar is kojibiose verkrijgbaar?

Het onderzoek naar de vele mogelijkheden van kojibiose is volop aan de gang. Wetenschappers zijn zo van de vele gezondheidsvoordelen van dit soort suiker van de nieuwe generatie overtuigd dat het binnenkort in de betere natuur- en bioshops en zelfs in je supermarkt verkrijgbaar is. Maar niet eerst voor het officieel door de Europese Commissie is goedgekeurd. Een eerste voedingsproduct product waarin het zal verwerkt worden is chocolade.

Gebruik kojibiose

Kojibiose is ook geschikt om te bakken. Wetenschappers toonden dit aan met het bakken van een heerlijke en vooral gezonde cake.

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.