Is zusto suikervrij
Spread the love

Daisycon

 

Is Zùsto gezond en een geschikte suikervervanger, ook voor diabetici? Tot voor kort hadden we stevia als natuurlijke suikervervanger. Die viel bij velen niet in de smaak vanwege zijn bittere nasmaak. Met de komst van Zùsto zou daar nu wel eens verandering kunnen in komen. Deze Vlaamse suikervervanger bevat maar liefst 75 procent minder calorieën en moet voor de zoete smaak van suiker nauwelijks onderdoen.

Wat Zùsto nu precies en wat betekent deze suikervervanger voor diabetici?  

We raken er meer en meer van overtuigt dat suiker niet thuishoort in een gezond eetpatroon. Suiker is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen, vooral diabetes. We zoeken dan ook constant naar gezonde, natuurlijke suikervervangers met weinig calorieën en een zoete smaak. Zo kwam stevia aan de oppervlakte, maar voor velen viel zijn ietwat bittere nasmaak tegen. Met Zùsto is er nu een alternatief, zowel voor suiker als voor stevia. Zùsto bevat tot maar liefst 75 procent minder dan calorieën en moet voor de smaak van suiker nauwelijks onderdoen.

Wat is Zùsto?

Zùsto is Vlaams van oorsprong, met 75 procent minder calorieën dan suiker, maar met dezelfde smaak. Deze natuurlijke suikervervanger bestaat hoofdzakelijk uit plantaardige vezels van maïs, oplosbare cichoreivezels en sucralose, een stof die in alle toepassingen is toegestaan. Het betreft een suikermolecule waar een chloormolecule aan wordt toegevoegd. Het vertegenwoordigt slechts  0,000001% van de volledige samenstelling van  Zùsto, al het overige zijn puur natuurlijke bestanddelen.

Wat is Zùsto: het verschil met andere suikervervangers?

Is dit de zoveelste suikervervanger waarvan de ontwikkelaars hopen de plaats van het witte goedje te kunnen innemen? Objectief zijn er toch belangrijke verschillen met andere suikervervangers. Tussen Zùsto en suiker zijn er weinig of geen verschillen merkbaar. Bij andere suikervervangers zijn er vooral belangrijke verschillen op het vlak van zowel smaak als  structuur. Met Zusto eten we gezond verbeteren zonder de zoete smaak van suiker te verliezen.

De voordelen van Zùsto 

Vergeleken met andere suikervervangers, zorgt deze nieuwe natuurlijke suikervervanger voor vele gezondheidsvoordelen. Zùsto:

  • Uitstekend geschikt voor diabetici
  • Doet je bloedsuikerspiegel niet stijgen
  • Heeft dezelfde smaak als suiker
  • Ook perfect bruikbaar voor bakken en braden
  • Bevat geen koolhydraten
  • Gebruik deze natuurlijke suikervervanger ook voor al je zelf gebakken koekjes, wafels, pannenkoeken en taartjes

Zùsto zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Deze natuurlijke suikervervanger bestaat dus hoofdzakelijk uit onverteerbare voedingsvezels van maïs en cichorei. Die worden in ons lichaam niet gemetaboliseerd. Dat zorgt tegelijk voor minder energie en minder calorieën. Je bloedsuikerspiegel gaat dus ook niet stijgen en  blijft waardoor er niet meer insuline wordt aangemaakt. En dat is vooral goed nieuws voor diabetici.

Veilig voor diabetici

Volgens diëtisten is dit een veilig alternatief voor suiker. Sucralose vertegenwoordigt slechts 0,000001 procent van de volledige samenstelling van Zùsto, maar is wel 600 keer zoeter dan suiker. Je moet er dus veel minder van gebruiken voor dezelfde zoetkracht als suiker. In suiker vinden we bevat 400 calorieën per 100 gram, Zùsto slechts 98 per 100 gram of vier keer minder. De zoetstoffen in Zùsto hebben weinig of geen invloed op onze bloedsuikerspiegel. Diabetici kunnen deze natuurlijke suikervervanger probleemloos gebruiken.

Gebruik Zùsto

Zusto gebruik je op dezelfde manier in dezelfde hoeveelheden dan suiker. Dus zowel in je koffie als in yoghurt en in al je gebak.

Zùsto kopen

Deze natuurlijke en gezonde suikervervanger is in sommige supermarkten verkrijgbaar, maar je bestelt Zùsto het gemakkelijkst online.

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.