Fructose intolerantie
Spread the love

Teveel suiker eten is ongezond en een belangrijke oorzaak van  overgewicht en van ongezond buikvet. Dat is zeker zo als het geraffineerde witte suiker betreft. 

We kunnen het ongezonde karakter van witte suiker niet genoeg onderstrepen. Iedereen kent nochtans de gevolgen van het teveel eten van witte suiker maar toch eten we er steeds meer van. Zoveel zelfs dat we er verslaafd aan raken.


Hoe merk je dat je teveel suiker eet?

We weten allemaal dat we teveel suiker eten. De voedingsindustrie speelt daar uiteraard handig op in door steeds zoetere producten op de markt te brengen. Nu al eet iedere Belg en Nederlander gemiddeld bijna twintig klontjes suiker per dag.

Veel te veel dus als je weet dat de maximale hoeveelheid suiker die we dagelijks mogen eten amper vijf klontjes bedraagt.

De nadelen van  teveel suiker eten

Teveel suiker eten zorgt voor vele nadelen op het vlak van onze gezondheid zoals:

  • Ongezond buikvet
  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes
  • Aderverkalking
  • Hart- en vaatzieken
  • Allergieën
  • Ontstekingen
  • Snelle huidveroudering, huiduitslag, puistjes, acne en eczeem

Hoe zit het met jouw suikerverbruik? Eet jij ook teveel witte suiker, of twijfel je nog?

De belangrijkste symptomen van teveel suiker eten

Hoe meer suiker je eet, hoe meer suiker je wilt eten

Hou je van suiker en kun je ieder uur van dag en nacht ongezonde zoetigheden eten? Op die manier is kom je al vlug in een vicieuze cirkel terecht die je nog maar moeilijk kunt doorbreken.

Hoe meer suiker je eet, hoe meer suiker je wilt eten.

Je lichaam past zich aan deze ongezonde levensstijl aan en heeft steeds meer suiker nodig om dezelfde hoeveelheid energie te leveren. Op die manier breng je je hormonen in de war.

Een korte energie boost wordt onmiddellijk gevolgd door een energie dip. Dat heeft als gevolg dat je lichaam onmiddellijk nood heeft aan een extra dosis suiker (energie) om normaal te blijven functioneren. waardoor je weer meer suiker nodig hebt om te kunnen functioneren.

Teveel suiker eten oorzaak van vermoeidheid en chronische vermoeidheid

Hoe meer suiker je eet, hoe meer insuline je aanmaakt. Na iedere verhoging heb je last van een tekort aan energie. Je energieniveau is vooral afhankelijk van je bloedsuikerspiegel. Hoe stabieler je bloedsuikerspiegel hoe beter voor je energievoorraad die zo ook stabiel blijft.

Eet je echter teveel suiker dan zal dit zorgen voor een onstabiele bloedsuikerspiegel en dus ook voor een sterk wisselende dosis energie.Als gevolg van teveel suiker krijg je bovendien te weinig eiwitten en voedingsvezels naar binnen. En dus weer een sterke terugval van je beschikbare energie.

Teveel suiker eten zorgt voor aanslepende huidproblemen

Teveel suiker eten… Suiker brengt dus je hormonen uit evenwicht met een snelle huidveroudering en huidproblemen waaronder puistjes, acne, eczeem en  rosacea als gevolg.

Heb je regelmatig last van deze veel voorkomende huidproblemen? Dan is de kans erg groot dat je teveel witte suiker eet.

Teveel suiker eten veroorzaakt stemmingswisselingen

Teveel suiker eten… Een onstabiele bloedsuikerspiegel en een sterk wisselende energie voorraad hebben uiteraard ook een negatief effect op je humeur. Teveel suikerrijke voeding eten zorgt voor extreme stemmingswisselingen met periode van uiterst geluk gevolgd door een periode van droefenis en  een opvallend slecht humeur. Zelfs zonder daar ook maar enige reden voor is.

Teveel suiker eten oorzaak van concentratiestoornissen

Teveel suiker eten… Heb je regelmatig last van vervelende concentratiestoornissen en laat je geheugen je meermaals per dag in de steek? Ook dat is een gevolg van een veel te suikerrijk voedingspatroon.

Door een sterke terugval van je bloedsuikerspiegel veroorzaakt ernstige problemen met je cognitieve functies.

Teveel suiker eten: Je ervaart steeds ‘minder zoet’

Teveel suiker eten… Hoe meer witte suiker je eet hoe minder zoet je ervaart. Je denkt dus dat je goed bezig bent en er niets aan de hand is. Je lichaam heeft steeds meer suiker nodig om ‘evenveel zoet’ te genieten.

Omgekeerd is ook waar. Stop met het eten van suiker en je zal na amper enkele weken merken dat alle voeding veel zoeter smaakt.

Teveel suiker eten: Je raakt nooit meer verzadigd en kunt constant eten

Teveel suiker eten… Suiker bevat hoofdzakelijk calorieën en weinig of geen eiwitten en voedingsvezels. Op die manier raak je nooit meer verzadigd en loop je voortdurend met honger rond. Je kunt dus letterlijk ieder uur van dag en nacht eten.

Daar bovenop zorgt meer suiker voor meer insuline waardoor je vetverbranding op een erg laag pitje draait, je weinig of geen vet meer verbrandt en aankomt in plaats van afvalt.

Is dit allemaal nog niet genoeg om eindelijk te stoppen met het eten van suikerrijke voeding?

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.