Suikervrije voeding niet eentonig en smaakloos: gezonde bananentaart

Je besloot zopas suikervrij te leven en vraagt je nu af of je voortaan nog écht kan genieten met datgene je voorgeschoteld krijgt.

Maak je geen zorgen, na enkele dagen doorbijten ben je dit nieuwe maar gezonde eetpatroon gewoon en zal je ervaren dat suikervrije voeding lang niet eentonig en smaakloos hoeft te zijn.

Je kan best zonder suiker zonder daarom gezonde voedingsstoffen te moeten missen. Leven zonder suiker zorgt in de eerste plaats voor een optimale gezondheid met een gezond streefgewicht en een nooit eerder ervaren lichaamsconditie.

Zijn dat geen voldoende redenen om nu door te zetten? 

Snel afvallen? Klik hier!

Tijdens de eerste dagen van je nieuw eetpatroon zonder suiker zal je pas merken dat er weinig voeding bestaat dat geen suiker bevat.

Deze stille sluipmoordenaar zit in vele producten waar je het tot hiertoe niet eens vermoedde.

Vooral sauzen als curry, chili en mayonaise maar zelfs pizza’s, pastasauzen en fast food barsten van suiker en zoetstoffen.

Besloot je voortaan suikervrij te eten, dan moet je er zeker op letten dat je gezond verklaarde salades zoveel mogelijk suikervrij zijn.

leefnugezonderbuttonreceptenKLEIN Alle mogelijke suikervrije recepten, vind je hier

Perfect mogelijk

Wie dit leest denkt wellicht dat suikervrij eten onmogelijk is. Niets is minder waar, eten zonder suiker is perfect mogelijk. Dat gaat uiteraard niet zonder inspanningen, maar na een korte aanpassingsperiode zal je al vlug de vele gezondheidsvoordelen van suikervrij eten merken.

Op tal van betrouwbare websites over gezondheid en gezonde voeding vind je tal van suikervrije recepten, zowel suikervrije voorgerechten als suikervrije hoofdgerechten en suikervrije desserten.

        • Extra ruggensteuntje: tijdens de eerste dagen en weken van je suikervrij leven kan je hulp van ervaringsdeskundigen best gebruiken. Het boek ’50 suikervrije feestrecepten’ is dan ook een aanrader

          De beperkte concentratie fruitsuiker weegt lang niet op tegen de vele gezonde voedingsstoffen in bananen. Ze passen dan ook in ieder gezond eetpatroon

        • Bananen zijn super gezond: velen fronsen wellicht hun  wenkbrauwen bij het lezen van dit ‘suikervrije’ recept met bananen, maar dat is onterecht. De nadelen van fruitsuiker wegen lang niet op tegen de vele voordelen van fruit. Bananen zijn supergezond! Het is niet voor niets niets één van onze favoriete fruitsoorten. Bananen zijn géén dikmakers zoals wordt beweerd, integendeel ze passen zelfs in ieder gezond dieet. Plaats dagelijks één banaan op je menu, ook als gezond tussendoortje
        • Vitaminen in bananen: bananen bestaan voor negentig procent uit water en zijn rijk aan vooral vitamine C dat zorgt voor een hogere natuurlijke weerstand, en dat is vooral belangrijk in aanloop naar de winter
        • Mineralen: bananen zijn een bron van kalium (goed voor zowel een gezonde bloeddruk als voor sterke spieren), calcium voor sterke botten en gezonde tanden, fosfor, eveneens goed voor je botten en je tanden, magnesium, onmisbaar voor de gezondheid van botten, spieren en een gezond hart

Suikervrije bananentaart: de ingrediënten

Suikervrije taart vind je niet gemakkelijk bij de bakker, daarom dit gezonde en uiteraard suikervrije recept voor een heerlijke bananentaart, die je zowel bij om het even welke gelegenheid maar zeker ook als nagerecht op je menu kunt plaatsen.

        • zes rijpe bananen, vier eieren, 250 gram suikervrije roomkaas, 200 gram kokosbloem of speltmeel, en 100 gram roomboter

Suikervrije bananentaart: de bereiding

      • Terwijl je de oven voor verwarmt tot op zo’n honderd graden, maak jij de bladerdeeg
      • Dat doe je door één eetlepel kokosbloem te mengen met één eetlepel warm water en de roomboter met elkaar te mengen
      • Kneed dit deeg en voeg het bij de bloem tot een dunne en soepele bodem bedekt met een weinig bloem
      • Deze bodem van je suikervrije bananentaart is best vergelijkbaar met de bodem van een pizza.
      • Rol  het deeg tot een laag van zo’n één centimeter dik.
      • Pel de bananen en maal ze samen met de eieren en de roomkaas tot een grof mengsel.
      • Plaats vervolgens de taartvorm op de bladerdeeg. De plaat met deeg moet wel iets groter zijn dan je taartvorm.
      • Plaats de bodem van je bananentaart in een vuurvaste schotel, vul de bladerdeeg met het mengsel van banaan en roomkaas en laat je taart gedurende een half uurtje ‘rusten’.
      • Ik ben er zeker van dat je deze suikervrije bananentaart nog dikwijls zal mogen maken!
2017-10-14T11:48:59+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

2 Comments

  1. Anita 6 november 2016 at 19:56 - Reply

    De taartijkt me erg lekker, maar
    het recept vind ik niet erg duidelihk.. Wanneer moet de taart of de bodem in de oven en voor hoelang? Of wordt met “rusten” in de oven bedoeld? Ik hoor het graag. Groetjes Anita

  2. Francois 15 november 2016 at 14:30 - Reply

    Een half uurtje in de oven tot taart lichtbruin gekleurd is Anita. Regelmatig controleren. Smakelijk!

Leave A Comment