Suiker maakt vlugger oud
Spread the love

Suiker maakt vlugger oud, dik en ziek. Wil je zo lang mogelijk jong en gezond blijven? Dan moet je in de eerste plaats op je voeding letten. Dat betekent dat je zo weinig mogelijk voeding met toegevoegde suikers eet. Dat is niet makkelijk. Er wordt aan meer en meer voeding suiker toegevoegd. Niet alleen om zijn smaak te verbeteren, maar ook om de houdbaarheidsdatum maximaal te verlengen. Met zo een gezond en natuurlijk eetpatroon kunnen we ons natuurlijk verouderingsproces uiteraard niet stoppen. We kunnen het wél aanzienlijk verlengen. Eén zaak is duidelijk: suiker maakt ons ook niet alleen dik en ziek maar ook vlugger ouder.

Kortom, want eten we best wel en wat niet om gezond ouder te worden?

Gelukkig zijn niet alle soorten suiker even ongezond. Dat zijn vooral geraffineerde witte en toegevoegde suikers. Andere soorten zijn minder ongezond. Dat betekent niet dat we zo onbeperkt mogen eten. We weten ondertussen allemaal dat suiker ongezond is en zelfs sterk verslavend werkt. En toch eten de meesten onder ons er veel teveel van. Met de gekende gevolgen. Geraffineerde suiker is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan verbonden aandoeningen zoals:

 • Een groter risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten
 • Verstoorde hormonen
 • Teveel buikvet en ongezonde vetten (triglyceriden) in ons bloed
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes

Daarnaast maakt suiker ons ook sneller ouder.


Suiker maakt vlugger oud: Groep voedingsstoffen 

Geraffineerde suikers maken deel uit van de groep enkelvoudige suikers. Daarbij horen ook glucose, fructose en galactose. En meervoudige suikers zoals sucrose, maltose en lactose. Geraffineerde witte tafelsuiker is ook een meervoudige suiker. Enkele en  meervoudige suikers barsten van de (snelle) koolhydraten. Die zijn opgebouwd uit koolstof, waterstof en zuurstof. Vooral snelle koolhydraten stimuleren de aanmaak van insuline. Een hormoon dat zowel onze vetopslag als vetverbranding regelt. Hoe meer insuline we aanmaken hoe minder vet we verbranden. Te veel insuline zorgt ook voor een minder stabiele bloedsuikerspiegel. Gezonde (trage) koolhydraten worden gedeeltelijk omgezet in onmisbare energie. Het teveel aan suiker verandert in vet. Dat slagen we op in onze spieren en in onze lichaamsweefsels.
[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Suiker maakt vlugger oud: Het stimuleert ons natuurlijk verouderingsproces

Suiker doet ons ook vroegtijdig verouderen. Dat is het eerst merkbaar aan onze huid. Symptomen zijn een kleurloze huid, ouderdomsvlekjes en rimpels. Vooral toegevoegde suiker veroorzaakt chemische reacties. Ze binden zich dan aan eiwitten waardoor versuikeringsproducten ontstaan. Die zijn verantwoordelijk voor allerlei ontstekingen en de activatie van je immuunsysteem. Dit glucatie proces zorgt vooral bij ouderen en diabetici voor: 

 • Aderverkalking
 • Astma
 • Artrose en artritis
 • Hartinfarct
 • Nierfalen,
 • Retinopathie en blindheid
 • Tandontstekingen
 • Zenuwaandoeningen

Dit  glucatie proces voorkomen doe je door de consumptie van vooral fructose te beperken tot maximaal 25 gram per dag. Met inbegrip van natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld fruit. Ben je diabeet of heb je een verhoogde bloeddruk, te veel ongezonde cholesterol of teveel urinezuur? Verminder dan je dagelijks fructosegebruik tot 15 gram. Eet daarom nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag.

 • Voeding dat je glucatie proces gunstig beïnvloedt: zijn vooral druiven, pinda’s, rauwe cacao, veen- en bosbessen


Glucose is het favoriete voedsel van ons brein

Glucose is onmisbaar voor het goed functioneren van onze hersenen. Haal voldoende glucose bij voorkeur uit langzame koolhydraten en vooral uit:

 • Verse groenten en groene bladgroenten: denk hierbij vooral aan spinazie, andijvie, aan alle groene koolsoorten, broccoli, bloemkool, Chinese kool, paksoi, aan tuin- en waterkers maar zeker ook aan tomaten, komkommers en aubergines
 • Peulvruchten: zoals erwten, alle soorten bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten
 • Volkorengranen: haver, zemelen, boekweit, gierst en quinoa
 • Volkorenproducten: alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren, zilvervliesrijst
 • Pinda’s 

Lees ook: Suikerverslaving wat zijn de oorzaken en hoe raak je er van af?

Gezond een natuurlijke voeding voor een verjongingskuur van je huid.


Suiker maakt vlugger oud: Eet meer eiwitten voor een jonge en gezonde huid 

Ondertussen weten we dat suiker vlugger oud maakt. Dat weerspiegelt zich vooral in onze huid. Een echte verjongingskuur voor onze huid bestaat uit voeding met veel hoogwaardige eiwitten. Die vind je vooral in:

 • Magere vleessoorten: magere biefstuk en rosbief
 • Vette vis: dat zijn vooral zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis
 • Wit vlees: in kip, kalkoen en konijn
 • Eieren

Eiwitten herstellen onze huidcellen en verbeteren zo de gezondheid van onze huid.

Suiker maakt vlugger ouder: voor een gezonde en jongere huid eet je best geen:

 • Geraffineerde witte suiker en voeding rijk aan toegevoegde suikers zoals snoep, koekjes, gebak en chips, frisdranken en energiedranken (ook hun light versie)witte deegwaren, noedels en rijst, alle kant en klare gerechten, bewerkte voeding, bewerkt vlees vooral als broodbeleg (worst, salami, paté…), diepvriesmaaltijden, alle light voeding, kant en klare fruit- en vruchtendranken
 • Voeding rijk aan ongezonde verzadigde vetten: vinden we vooral in snoep, koekjes, gebak en chips, en in alle vette vleessoorten, in volle melkproducten en in vette kaas (+48) en in alle gefrituurde gerechten.
 • Voeding met transvetten:
 • Melk en melkproducten: zoals yoghurt, Griekse yoghurt en kwark met allerlei toevoegingen

Ons natuurlijk verouderingsproces vertragen lukt alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]


Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.