Eten zonder koolhydraten lijst
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Fructose stroop zo ongezond als wordt gezegd? Als jij ook gezond en dus suikervrij wil gaan eten, dan schrap je het best zo vlug mogelijk van je suikervrij dieet. Dat is niet zo gemakkelijk, deze mierzoete stroop is in steeds meer voedingsproducten maar vooral in koekjes, snoep en gebak terug te vinden. Waarom is fructose zo ongezond? [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Vruchtensuiker is enkelvoudige suiker en komt van nature voor in zowat alle fruitsoorten en in honing, en is erg zoet. Maar liefst tot 2,5 keer zoeter dan glucose en bijna dubbel zo zoet als sacharose. Toch is het veel minder zoet dan kunstmatige zoetstoffen zoals het veel gebruikte aspartaam en acesulfaam- K, beiden steeds meer terug te vinden in allerlei light voeding en frisdrank.

Fructose en geraffineerde witte suiker

Vruchtensuiker is samen met glucose hét hoofdbestanddeel van geraffineerde witte suiker. In de VS is deze High Fructose Corn Syrup (HFCS) erg omstreden, ook al wordt het in ontelbare voedingsproducten verwerkt. Het wordt gemaakt uit maïs en wordt vooral toegevoegd aan frisdrank.

Fructose en diabetici

Fructose wordt aan vele voedingsproducten en frisdranken toegevoegd om het nog zoeter te maken dan ze al zijn. Men ging er tot voor kort van uit dat het een gezonde soort suiker was, veilig voor diabetici. Maar niet dus. Het veroorzaakt evenwel geen vlugge snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel.  Maar nu blijkt uit tal van wetenschappelijke studies dat het minstens even schadelijk is dan geraffineerde witte suiker.

  • Vruchtensuiker is vooral aanwezig in: vers fruit, maar liefst vijf gram per honderd gram fruit. Abrikozen, pruimen, bessen en grapefruit bevatten de grootste concentratie aan fructose
  • Honing: bevat veertig procent natuurlijke fructose.

Fruit is uiteraard een belangrijke bron van vruchtensuiker, maar barst van gezonde voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en voedingsstoffen waardoor fruit gemakkelijk verteerbaar is. 

Fructose bedreiging voor je lever

Door het gebruik van fructose wordt je lever overbelast. Je lever krijgt het zo druk met het verwerken van fructose dat er geen tijd meer overblijft voor de aanmaak van leptine, dat aan je hersenen het signaal geeft als je verzadigd bent.

Bij een tekort aan leptine geraak je nooit verzadigd en heb je constant honger

Met fructose kan je lichaam weinig of niets aanvangen, het zet deze stof voor het grootste deel om in vet. Fructosestroop bevat nauwelijks voedingsstoffen.

Vruchtensuiker oorzaak van overgewicht en… ADHD

Sinds het toenemend gebruik van fructose nam het aantal patiënten met overgewicht en diabetes ook hier sterk toe. Naast deze twee veel voorkomende aandoeningen wordt het stijgend gebruik ervan ook in verband gebracht met het toenemend aantal gevallen van ADHD, migraine, allerlei soorten kanker.

Kwik erg schadelijk metaal

Recent onderzoek bracht ook de aanwezigheid van kwik in  vruchtensuiker aan het licht. Kwik is een zwaar metaal dat reeds in erg kleine dosis bijzonders schadelijk is voor onze gezondheid.Toch is dit nog in vele voedingsstoffen aanwezig die zelfs natuurwinkels en bio- shops worden verkocht.

De gevaren van te veel fructose

Een aantal belangrijke nadelen van vruchtensuiker:

  • Slechte LDL- cholesterol: slechts een beperkt aantal lichaamscellen slaagt erin vruchtensuiker om te zetten in energie. Het wordt in plaats daarvan omgezet in schadelijke LDL- cholesterol
  • Overgewicht: het is een belangrijke oorzaak van overgewicht
  • Constant hongergevoel: de hoeveelheid stroop die je eet heeft geen enkele invloed op je verzadigingsgevoel
  • Baby’s en kinderen tot vijf jaar: drinken best zo weinig mogelijk vruchtensappen met een hoog percentage fruitsuiker. Dat zorgt voor spijsverteringsproblemen
  • Hoge bloeddruk en hartinfarct: overmatig gebruik van suiker kan leiden tot het metaboolsyndroom, diabetes,  insulineresistentie, obesitas, leververvetting en cardiovasculaire aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartinfarct en dyslipidemie.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.