Drinken zonder suiker
Spread the love

Drinken zonder suiker is even belangrijk voor je gezondheid als suikervrij eten. Water drinken is de beste en gezondste manier om deze suikerbommen zoveel mogelijk van je dagelijks menu te schrappen.


Dat gaat echter niet bij iedereen even makkelijk. Velen hebben het immers erg moeilijk om dagelijks voldoende water te drinken. We gingen dan ook voor jou op zoek naar de meest gezonde alternatieven voor water om drinken zonder suiker mogelijk te maken.

Wat zijn de meest gezonde dranken om dagelijks te kunnen drinken zonder suiker?

Suikerrijke dranken zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht. We denken dan in de eerste plaats aan populaire frisdranken waarvan geraffineerde toegevoegde suikers veruit het belangrijkste ingrediënt zijn.

Eén liter frisdrank zoals cola bevat maar liefst 26 theelepels witte suiker. 

Dat is even goed het geval met energiedrankjes. Velen grijpen daarom naar light frisdranken maar die zijn even ongezond.

Gezonde frisdrank bestaat niet. Deze maken je even goed dik dan klassieke frisdranken.

Velen denken dit drankprobleem op te lossen met industriële fruit en vruchtensappen uit de supermarkt. Ook dit is lang geen gezonde keuze. Deze sappen zijn even ongezond als frisdranken.

Zo bevat één glas van deze fruitsappen evenveel toegevoegde suikers dan dezelfde hoeveelheid cola en frisdrank.  

Dat is ook zo met smoothies. Deze zijn alleen gezond als je ze zelf maakt van vers fruit en groenten. Het is dus zeker niet makkelijk om gezonde drankjes te vinden.  Drinken zonder suiker is nochtans belangrijk om je gezondheid te stimuleren en makkelijker af te vallen.

Geen enkele drank is echter gezonder dan water.

Ons lichaam bestaat voor meer dan negentig procent uit water. Zonder water is dan ook alle leven onmogelijk. Water is vrij van calorieën en geeft je snel een vol gevoel. Het verlengt je verzadigingsgevoel waardoor je zonder enige moeite minder eet.

Drinken zonder suiker met Bulletproof koffie

Met mate gedronken is koffie een gezond alternatief voor frisdranken. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat koffie je risico op leeftijdsgebonden aandoeningen zoals diabetes, Alzheimer en Parkinson sterk verkleint. 

Dat heeft het te danken aan een speciale soort eiwit dat andere eiwitten stimuleert om onze lichaamscellen te beschermen. Bulletproof koffie bestaat uit koffie met grasboter en kokosolie en beschermt dit effect. Zowel grasboter als kokosolie zijn twee gezonde onverzadigde vetten rijk aan omega 3 vetzuren.

Dat zorgt er voor dat je meer energie (calorieën) verbrandt en makkelijker afvalt. 

Drinken zonder suiker met groene thee

Thee is gezond, maar van groene thee werd wetenschappelijk bewezen dat het de minst bewerkte soort thee is die er bestaat. De vele gezonde ingrediënten blijven dan ook nagenoeg volledig behouden. 

Zo bevat groene thee EGCG, een bestanddeel waarvan bewezen is dat het meer vet laat verbranden.

De belangrijkste voordelen van het drinken van deze groene thee:

 • Het verlost je van opgeslagen vet en ongezond buikvet
 • Doet makkelijker gewicht verliezen
 • Zorgt voor een constante bloedsuikerspiegel en verkleint zo je risico op diabetes
 • Het vertraagt je natuurlijk verouderingsproces door de aanwezigheid van een hoge concentratie hoogwaardige eiwitten 

Drinken zonder suiker met granaatappelsap

Naast water is het sap van granaatappels ongetwijfeld een van de meest gezonde dranken die we ter beschikking hebben.

Granaatappels bevatten dan ook niet voor niets hoge concentraties aan gezonde voedingsstoffen waaronder:

 • Vitaminen: waaronder vitamine A, B1, B2, b11, vitamine C en K
 • Mineralen: en vooral natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink
 • Voedingsvezels
 • Hoogwaardige eiwitten

Voedingsvezels en hoogwaardige eiwitten zijn onmisbaar voor een goede gezondheid, meer vet verbranden en makkelijker afvallen.

Bijkomend voordeel is ongetwijfeld dat granaatappels en granaatappelsap je glucose- en insulinespiegel nauwelijks doet stijgen 

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van granaatappels(ap):

 • Maakt makkelijker afvallen mogelijk
 • Vertraagt de ontwikkeling van reuma, artrose en artritis
 • Verminderd je kans op hart- en vaatziekten
 • Verminderd de kans op prostaatkanker

Eén groot glas granaatappelsap is toch nog altijd goed voor gemiddeld 160 calorieën. Hou daar dus zeker rekening mee en drink gezond granaatappelsap niet onbeperkt. Twee glazen per dag volstaan.

Drinken zonder suiker met Aloë vera 

Het sap van de Aloë vera plant wordt ondertussen al eeuwenlang gebruikt voor allerlei gezondheidsdoeleinden. In de meeste gevallen om je risico op huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis te verkleinen maar ook om het genezingsproces van bijvoorbeeld zweren en brandwonden te versnellen.

Daarnaast wordt Aloë vera ook veel gebruikt in de voedingsindustrie. Het is vooral de gel uit de opvallend getaande en vetachtige bladeren van de plant die wordt gebruikt in aloë vera producten.

De gel bevat grote hoeveelheden gezonde stoffen waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren en sterke antioxidanten waaronder polyfenolen. Deze kunnen de groei van sommige schadelijke bacteriën afremmen allerlei infecties voorkomen.

Aloë vera heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel. Suikervrije Aloë vera drankjes zijn dan ook geschikt voor diabetici.

Besloot je Aloë vera drankjes aan je gezond eetpatroon toe te voegen? Met 2 theelepels aloë vera poeder uit natuurwinkels of bio- shops en een glas water maak je gezonde aloë vera drankjes best zelf.

Drinken zonder suiker met kokoswater

Kokoswater is afkomstig uit de kokosnoot opent. Kokoswater is helder met een smaak die vergelijkbaar met die van noten. Het water van de kokosnoot is vooral rijk aan mineralen waaronder vooral kalium dat je vochthuishouding in evenwicht brengt.  Naast kalium vind je in kokoswater ook magnesium, fosfor, natrium, ijzer en koper in kokoswater.  

Aan kokoswater uit de supermarkt wordt dikwijls veel suiker toegevoegd. Koop kokoswater dus best in natuurwinkels en in bio- shops. Zo ben je zeker van zijn kwaliteit.

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.