Borstvergroting
Spread the love


Veel vrouwen voelen zich onzeker over hun borsten. Dit kan komen door verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je borsten kleiner zijn dan je zou willen of dat ze niet even groot zijn. Een borstvergroting kan dan een optie zijn. Een borstvergroting is een cosmetische ingreep waarbij de borsten worden vergroot door middel van implantaten. In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten over een borstvergroting.

Borstvergroting Consult

Voordat je een borstvergroting ondergaat, ga je op consult bij een plastisch chirurg. De plastisch chirurg zal je informeren over de verschillende soorten implantaten en de ingreep zelf. Daarnaast zal de chirurg kijken naar je borsten en vertellen welk resultaat realistisch is voor je lichaam. Het is belangrijk om tijdens dit gesprek al je vragen te stellen en goed af te wegen of je de ingreep echt wilt.

Borstvergroting: De ingreep

Tijdens de ingreep krijg je een algehele narcose. Vervolgens worden er siliconen of zout water implantaten ingebracht via een kleine snede onder de borst of bij de tepelhof. De ingreep zelf duurt ongeveer twee uur. Na de ingreep heb je nog last van zwellingen, blauwe plekken en pijn. Het herstel kan ongeveer zes weken duren.

De Risico’s

Zoals bij elke ingreep zijn er ook bij een borstvergroting risico’s. Zo kan er bijvoorbeeld een infectie ontstaan en kan er ook sprake zijn van kapselvorming. Bij kapselvorming kan het littekenweefsel rond het implantaat samentrekken, waardoor het implantaat hard aanvoelt en de borst asymmetrisch kan worden.

Borstvergroting: De kosten

Een borstvergroting is een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. De kosten kunnen daarom flink oplopen. Gemiddeld kost een borstvergroting tussen de 4000 en 6000 euro.

Het resultaat

Na ongeveer zes weken kun je het eindresultaat van je borstvergroting zien. Het duurt echter wel een jaar voordat de implantaten goed zijn ingekapseld en de borsten helemaal zijn genezen. Wanneer alles goed is gegaan, zullen je borsten er voller en steviger uitzien en zul je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt.

Conclusie

Een borstvergroting is een ingrijpende en dure cosmetische ingreep. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat je de ingreep ondergaat. Ga op consult bij een plastisch chirurg en stel al je vragen. Wees je bewust van de risico’s en de kosten. Wanneer alles goed is gegaan, kan een borstvergroting er echter voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen hebt en je borsten mooier vindt. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Faceland.

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.