Voeding die je bloedsuiker verhoogt:
Je bloedsuiker verlagen kan op twee manieren. Door minder suiker in de bloedbaan te laten en door meer suiker uit de bloedbaan te halen.
Deze voeding verhoogt je bloedsuiker:
Wat je dagelijks eet heeft een belangrijke invloed op je bloedsuiker. Dat is vooral het geval met:
Geraffineerde witte suiker
Voeding rijk aan zetmeel
Alle voeding dat ons lichaam omzet in suiker zoals: fruit, peulvruchten, granen en aardappelen
Alle voeding met bovenstaande voedingsmiddelen als voornaamste bestanddelen zoals: kant en klare fruit- en vruchtensappen, jam, confituur, alle soorten wit brood, chips, crackers, muesli, ontbijtgranen,snoep, koekjes en gebak, chips, brood, koek, crackers en muesli.
Door andere keuzes te maken, stijgt de bloedsuiker niet en kun je de bloedsuiker verlagen.
Bloedsuiker verlagen doe je met:
Kaneel: vermindert je risico op diabetes type 2. Deze specerij verlaagt tegelijk je ongezonde LDL cholesterol en de vetten in je bloed (triglyceriden). Kaneel is ook een natuurlijke bloedverdunner en verlaagt je bloeddruk.
Gebruik kaneel in zoveel mogelijk recepten of als supplement.
Fenegriek: wordt vaak gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Het verlaagt ook de bloedsuikerspiegel bij patiënten met diabetes type 1 en type 2 en met pre- diabetes.
Fenegriek zaden vertragen de vertering van koolhydraten en barst van alle gezonde voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten. Je gebruikt fenegriek als supplement.
Knoflook: verlaagt niet alleen je bloedsuiker maar ook je bloeddruk en je ongezonde LDL cholesterol.
Ajuin: heeft hetzelfde effect als knoflook
Onbewerkte en dus ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten: zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetzuren. Die maken deel uit van ieder gezond bloedsuiker verlagend dieet
Avocado: verlaagt niet alleen je bloedsuiker maar ook je risico op metabolisch syndroom, een verzameling ziekten waaronder diabetes, overgewicht, teveel buikvet en een verstoort cholesterolgehalte.
Bessen: bevatten zogenaamde anthrocyanines. Dat zijn stoffen die we vooral in kleurrijke planten terugvinden zoals in groenten en fruit maar ook in in thee, honing en in wijn, in noten, olijven en in chocolade.
Vooral blauwe bessen maar ook paarse of rode bessen en vruchten bevatten de grootste hoeveelheid anthrocyanines en bevatten veel voedingsvezels.
Blauwe bessen helpen je ook om meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker af te vallen.
Kersen: en in de eerste plaats rode kersen zijn ook rijk aan deze anthrocyanines.
Azijn: en vooral appelazijn verlaagt je bloedsuiker. Appelazijn gemengd in een glas water verbetert je gevoeligheid voor insuline, voorkomt pieken in je bloedsuikerwaarden na het eten van koolhydraten. Deze drank verbetert tegelijk de conditie van patiënten met diabetes type 2 en met pre-diabetes.
Andere voedingsmiddelen doe je bloedsuiker verlagen zijn:
Koffie
Chiazaad
Citroen
Zoete aardappelen